09 juni 2013

Recept på Kesobröd

Det var gott och jag delar gärna med mig av det

Som sagt jag hittade receptet på Åses blogg men istället för 3 ägg och kokosfett som hon har i sitt recept så tog jag bara 2 ägg ( för att hålla kalorierna nere) och inget fett.

2 ägg
1/2 liten burk keso (125 gram)
Knappt 1 dl (5 msk) kokosnötmjöl (Aman Prana)
1 msk fiberhusk
4 msk kruskakli 
3 tsk bakpulver
1 nypa salt

Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda de torra ingredienserna först, mixa sedan ägg och keso med stavmixer. Det går bra att bara vispa ihop men då kommer kesokornen med. Platta sedan ut degen på bakpappersklädd plåt med fuktad hand till en sconesliknande platta, beroende på hur många bitar du vill ha ut. Jag delar min i fyra delar (20 x 20 cm). Strö eventuellt vallmofrön på. Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter. Skär sedan i bitar.
Rosta gärna!!

Varje bit innehåller exakt 100kcal



Inga kommentarer: