01 januari 2014

Pepparkaksmusli

Letade runt på lite sidor innan jag hittade vad jag letade efter.
Lite modifiering och snipp, snapp så vart det min egen musli.


Sätt ugnen på 225 grader

1 dl pumpafrön
1 dl solrosfrön
1 dl kokosflingor
1 dl linfrön
80 gram hasselnötter
30 gram paranötter
6 stycken dadlar

1/2 dl neutral olja
1 dl vatten
2 msk pepparkakskrydda (kan med fördel ta 3 msk)
1/2 dl stevia strö

- Blanda alla torra varor i en stor skål
- Blanda dem blöta varorna en annan skål och häll över dem torra ingredienserna och blanda väl.
- Häll allt på en plåt och lät dem torka nederst i ugnen i ca 20 minuter, ta ut plåten ibland och blanda runt nötterna och fröna.

Låt kallna och häll upp i en vacker burk och använd med omsorg. Ca 1 msk räcker till morgonkeson.




Inga kommentarer: